Tuska 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Helsingin Suvilahden tapahtumakentällä järjestettävä Tuska-festivaali on ollut raskaan metallimusiikin fanien suosikkitapahtuma jo 18 vuoden ajan. Kolmipäiväinen festivaali starttaa perjantaina 26. kesäkuuta ja festivaalin järjestää metallimusiikkiin erikoistunut Finnish Metal Events Oy.

Tämän vuoden esiintyjistä nimekkäimpänä lavalle nousee metallimusiikin pioneeri Alice Cooper, joka aloitti uransa jo 1960-luvulla, eli musiikkia mies on tehnyt jo kuudella eri vuosikymmenellä! Alice Cooperin musiikki on vaihdellut tyylillisesti paljon pitkän uran aikana: uusien hittien lisäksi mies on viime vuosina soittanut keikoillaan paljon vanhaa materiaaliaan.

Mukana lisäksi death metallia soittava, 11 studioalbumia julkaissut In Flames, huippusuosittu progressiivista metallia soittava Opeth sekä Thrash metal -suuruus Exodus. Suomalaisista artisteista mukana mm. Amorphis, Mokoma ja Stratovarius.

Vaikka festareiden pääpaino on metallissa, mukana on lisäksi hardcore punkia soittava Kylmä Sota, crust punkista vaikutteita ottanut grindcore-bändi Death Toll 80K sekä retrorokkia soittava 2011 debyyttialbuminsa julkaissut Blues Pills. Esiintyjälista on tänä vuonna erityisen vaikuttava ja kattaa myös metallin alagenret, joten metallifanit saavat varmasti rahoilleen vastinetta.

Yksi Tuska festivaalin vahvuuksia on festivaalin sijainti: Helsingin Suvilahden tapahtumakentältä kävelee Sörnäisiin muutamassa minuutissa. Tapahtumapaikalle pääsee bussien lisäksi metrolla, sillä Kalasataman metroasemalta ei ole tapahtumapaikalle matkaa kuin muutama sata metriä. Tietenkin sijainnin huono puoli on se, ettei tapahtumassa ole majoitusjärjestelyä.

Enää tapahtumapaikalle ei saa tuoda omia alkoholijuomia, sillä portilla suoritetaan laukkutarkastus ja epäilyttävien pullojen vieminen alueelle estetään. Mukanaan saa viedä juomavesipullon. Alueella on erikseen anniskelualueet.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.