Suomen suosituimmat festariesiintyjät

Filed under: — admin @

Tietyt artistit näyttävät säilyttävän suosionsa Suomen festarikattauksessa vuodesta toiseen. Osa vakiokalustoon kuuluvista artisteista ja bändeistä on voinut esiintyä samalla festarilla jopa kymmenen peräkkäisen vuoden ajan. Festarijärjestäjän kannalta hyvä ja turvallinen ratkaisu esiintyjälistan koostamisessa on buukata muutama tuore ja nouseva nimi tuttujen kestosuosikkien rinnalle.

Apulanta jatkaa vakuuttavalla linjallaan

Yksi eniten festareita kiertäneistä bändeistä on epäilemättä Apulanta, jonka festarikalenteri näyttää vakuuttavalta tänäkin kesänä. Apulanta on esiintynyt kesäfestareilla jo 1990 -luvun puolivälistä lähtien. Ja on usean festarin vakionumero ja klassikko, jonka esiintymistä odotetaan aina yhtä innokkaasti. Apulannan musiikki ja esiintyminen tuntuu todella kestävän aikaa. Esimerkiksi Aitoon Kirkastusjuhlilla bändi nähdään jo 19:n kerran kesällä 2015.

Klassikkoyhtyeet pitävät pintansa

Kaksi perinteistä suomirokin dinosaurusta ja festarilavojen konkaria ovat epäilemättä Mansen oma Popeda ja Yö -yhtye Porista. Popeda on ollut kasassa esiintyen jo 1970 -luvulla ja Yö 1980 alusta alkaen. Oma lukunsa on punkahtavaa kotimaista rokkia jo neljällä vuosikymmenellä tykittänyt vaasalainen Klamydia. Klamydia on varmasti yksi eniten festarikeikkoja tahkonneista bändeistä Apulannan, Popedan ja Yön ohella. Nämä bändit on keikkailleet vuodesta toiseen juuri pidempiä taukoja pitämättä.

Metalli ja reggae tuoreet festarisuosikit

Muita hieman uudempia festarisuosikkia viime vuosikymmenen ajalta ovat olleet ainakin rosoista suomirokkia soittavat imatralainen Stam1na ja lappeenrantalainen Kotiteollisuus. Ilman näitä vakibändejä 2000 -luvun kesien festariohjelma on voinut näyttää vajavaiselta. Aivan viime vuosina 2010 -luvulla festarilavat on valloittanut Jukka Poika. Reggaehenkisellä popillaan soittolistoja hallinnut esiintyjä on ollut haluttu esiintyjä vedoten laajoihin yleisöihin lukuisilla hiteillään.

Haloo Helsinki! on Suomen uusi festariykkönen

Toinen 2010 -luvulla intensiivisellä radiosoitolla ja monilla hittibiiseillään yleisöään hurmannut bändi on Haloo Helsinki! Haloo Helsinki! on kiertänyt viime vuosina ahkerasti festareita, eikä kesä 2015 tee poikkeusta. Yhtyeellä onkin buukattuna huimat kolmisenkymmentä festarikeikkaa tulevalle kesälle.

Tyypillinen ilmiö on se, että Haloo Helsingin tapaan pinnalla oleva tai muuten yleisön suosiota nauttiva esiintyjä kiertää näin voimia säästämättä useita kymmeniä festareita saman kesän aikana. Nämä bändit voivat esimerkiksi kiihkeimpinä kesäviikonloppuina tehdä 3-4 keikkaa eri puolilla Suomea. Jopa kaksi keikkaa samana päivänä, jos aikataulut antaa myöden. Syksyn tullen bändit sitten vetävätkin henkeä ja pitävät usein keikkataukoa.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.