Ruisrock 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Ruisrock järjestetään vuosittain Turun Ruissalon kansanpuistossa. Festivaali on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1970 ja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali. Se on myös yksi Euroopan vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä festivaaleista. Ruisrock ajoittuu heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle ja tänä vuonna se järjestetään 3.–5. heinäkuuta. Viime vuosina kävijämäärä on vaihdellut suuresti. Esimerkiksi vuonna 2012 viikonlopun kävijämäärä oli 63 000, kun vuonna 2014 se oli jopa 93 000, joka oli nykymuotoisen Ruisrockin uusi kävijäennätys. Ruisrockin järjestää Vantaan Festivaalit Oy, jonka toimitusjohtajana toimii musiikkialan liikemies Juhani Merimaa. Hän toimii mm. myös Helsingissä sijaitsevan rockklubi Tavastian toimitusjohtajana.

Tämän vuoden Ruisrockissa nähdään yhteensä noin 60 artistia ja esiintyjää. Lavoille nousee niin maailmanluokan megatähtiä kuin uusia nousevia kykyjäkin. Ulkomaalaisista huippuesiintyjistä mainittakoon brittiläinen Ellie Goulding ja yhdysvaltalaiset rap-artistit Pharrell Williams ja A$AP Rocky. Suurimmat suomalaiset kesäfestivaalit tarjoavat aina hyvän kattauksen suomalaisia artisteja eikä Ruisrock tee poikkeusta tähän sääntöön tänäkään vuonna. Suomalaisia esiintyjiä on laidasta laitaan aina raskaamman metallimusiikin Amorphiksesta iskelmälaulaja Kaija Koohon. Viikonlopun aikana festivaalialueella on myös muutakin ohjelmaa, kuten pingiksen peluuta ja balettiesityksiä.

Festivaaleille on helppo päästä eri kulkuvälineillä. Ruisrockin omat festivaalibussit ajavat festivaalialueen ja Turun keskustan väliä. Kaupungin keskustaan taas on helppo saapua etäämmältäkin autolla, linja-autolla tai junalla. Festivaalialueella on myös valvottu parkkipaikka polkupyörille. Pitkän historian ja monivuotisen kokemuksen ansiosta Ruisrock on yksi Suomen viihdyttävimmistä kesäfestivaaleista.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.