Puistoblues 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Vuonna 1978 ensimmäistä kertaa järjestetty puistoblues on suuren suosion saavuttanut täysin talkoovoimin järjestettävä blues-musiikkiin erikoistunut festivaali. Vuosittainen viikon kestävä festivaali järjestetään Keski-Uudenmaan Järvenpäässä ja jo useina vuosina festivaali on ollut loppuunmyyty, joten liput kannattaa varata hyvissä ajoin.

Puistobluesissa luonnonkauniin Tuusulanjärven rannalla on nähty vuosien varrella esiintymässä maailman legendaarisimpia blues-tähtiä, kuten mm. B.B. King, Buddy Guy ja Carlos Santana. Kävijämäärillä mitattuna Puistoblues on Suomen neljänneksi suurin festivaali.

Tänä vuonna tuttuun tapaan esiintymässä nähdään iso liuta maailmanluokan blues-artisteja. Pääkonsertissa ovat mukana Britannian huippukarismaattinen Laurence Jones Band ja bluesin kotimaasta Amerikasta saapuva, viisi Grammyä voittanut ja miljoonia myynyt The Robert Cray Band sekä Chicagosta ponnistava yksi modernin bluesin suosituimmista nimistä, Nick Moss Band. Mukana on lisäksi pitkä liuta kotimaisia suosikkeja, kuten Hoedown & Judge Bone feat. Jukka Gustavson ja the Northern Governors.

Pääkonsertin lisäksi bluesista saa nauttia useilla kaupungin klubeilla järjestettävillä keikoilla sekä blueskadulla. Esiintyjiä on kymmeniä, joten jokaiselle päivälle riittää laadukasta ohjelmaa. Myöskään lapsia ei ole unohdettu, sillä perheen pienimmät pääsevät nauttimaan Kakarabluesista, joka sisältää mm. nukketeatteria ja lapsille suunnattua musiikkia sekä erilaista ohjelmaa. Alle 13-vuotiaat lapset pääsevät puistobluesiin ilmaisiksi vanhempiensa seurassa.

Piknik-juhlana markkinoituun tapahtumaan ei enää saa tuoda omia alkoholijuomiaan, linja muutettiin monien yllätykseksi 2014 ja myöskään tänä vuonna alkoholia ei saa alueelle tuoda.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.