Pori Jazz 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Jokavuotinen Porissa järjestettävä legendaarinen jazz-festivaali on yksi Suomen suurimpia kesätapahtumia. Festivaaleilla on vuosien varrella nähty maailman tunnetuimpia tähtiartisteja, kuten Bob Dylan, Chuck Berry, Elton John, James Brown, Little Richard ja B.B King. Jazz-fanit ympäri Suomen ja Euroopan kerääntyvät heinäkuussa Porin Kirjurinluontoon nauttimaan jazzin kärkinimistä ja viihtyisästä ulkoilmamiljööstä. Jazzin lisäksi esiintyjiä on useista muista genreistä: mukana ovat perinteisesti olleet mm. blues, hip-hop, pop, reggae, rock, soul ja swing.

Pori Jazzeilla on poikkeuksellisen pitkä historia takanaan: Ensimmäiset festivaalit järjestettiin jo vuonna 1966, joten historiaa on kertynyt jo kuudelta eri vuosikymmeneltä! Voittoa tavoittelematon festivaalitapahtuma on osittain maksuton. Tunnelmaan pääsee siis mukaan ilman lippua, ja arviolta vain 30 % ohjelmasta on maksullista.

Tänä vuonna mukana taas iso liuta suuria nimiä, isolle yleisölle ehkä tunnetuimpina miljoonia myynyt Kylie Minogue ja legendaarinen jenkkisoul- ja R&B-poppoo Kool & The Gang. Lisäksi mukana mm. Robert Plant and the Sensational Space shifters, Emeli Sande, Jessie J ja Paloma Faith. Hurjat yhdeksän päivää kestävällä festivaalilla esiintyy 16 artistia jokaisena päivänä. Perinteisten ulkolavojen lisäksi tänä vuonna on rakennettu myös erillinen konserttiteltta.

Tapahtuma on ikärajaton ja alle 12-vuotiaille lapsille ilmainen. Alkoholia alueelle ei saa tuoda, mutta alueella on useita aidattuja anniskelualueita. Majoittuminen onnistuu tapahtuman omalla leirintäalueella, jonka yhteydestä löytyy myös parkkipaikat autolla saapuville.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.