Pori Jazz 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Jokavuotinen Porissa järjestettävä legendaarinen jazz-festivaali on yksi Suomen suurimpia kesätapahtumia. Festivaaleilla on vuosien varrella nähty maailman tunnetuimpia tähtiartisteja, kuten Bob Dylan, Chuck Berry, Elton John, James Brown, Little Richard ja B.B King. Jazz-fanit ympäri Suomen ja Euroopan kerääntyvät heinäkuussa Porin Kirjurinluontoon nauttimaan jazzin kärkinimistä ja viihtyisästä ulkoilmamiljööstä. Jazzin lisäksi esiintyjiä on useista muista genreistä: mukana ovat perinteisesti olleet mm. blues, hip-hop, pop, reggae, rock, soul ja swing.

Pori Jazzeilla on poikkeuksellisen pitkä historia takanaan: Ensimmäiset festivaalit järjestettiin jo vuonna 1966, joten historiaa on kertynyt jo kuudelta eri vuosikymmeneltä! Voittoa tavoittelematon festivaalitapahtuma on osittain maksuton. Tunnelmaan pääsee siis mukaan ilman lippua, ja arviolta vain 30 % ohjelmasta on maksullista.

Tänä vuonna mukana taas iso liuta suuria nimiä, isolle yleisölle ehkä tunnetuimpina miljoonia myynyt Kylie Minogue ja legendaarinen jenkkisoul- ja R&B-poppoo Kool & The Gang. Lisäksi mukana mm. Robert Plant and the Sensational Space shifters, Emeli Sande, Jessie J ja Paloma Faith. Hurjat yhdeksän päivää kestävällä festivaalilla esiintyy 16 artistia jokaisena päivänä. Perinteisten ulkolavojen lisäksi tänä vuonna on rakennettu myös erillinen konserttiteltta.

Tapahtuma on ikärajaton ja alle 12-vuotiaille lapsille ilmainen. Alkoholia alueelle ei saa tuoda, mutta alueella on useita aidattuja anniskelualueita. Majoittuminen onnistuu tapahtuman omalla leirintäalueella, jonka yhteydestä löytyy myös parkkipaikat autolla saapuville.