Nummirock 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Juhannuksena järjestettävä Nummirock on keskittynyt raskaamman rockmusiikin tarjontaan. Ei välttämättä uskoisi, että väkiluvultaan pienessä Suomessa tiettyyn musiikin lajityyppiin erikoistunut festivaali olisi kannattavaa liiketoimintaa. Suomessa on kuitenkin eniten metallimusiikin yhtyeitä asukasta kohden kuin missään muualla maailmassa, eikä Nummirock ole ainoa raskaaseen metallimusiikkiin erikoistunut kesäfestivaali Suomessa.

Nummirock järjestetään juhannusviikonloppuna, ja tapahtuma on viihdyttänyt metallikansaa jo vuodesta 1987 alkaen. Tapahtumapaikka toimii Kauhajoella sijaitsevan Nummijärven kylän ranta. Alueella on pitkä historia juhannustapahtumien paikkana, mutta 2000-luvun alussa Nummirock-festivaalin profiloituessa raskaampaan rockmusiikkiin, on alue ollut lähinnä mustaan pukeutuvien juhannusjuhlijoiden hallussa.

Festivaali on kolmipäiväinen, mutta torstaina tapahtumaan pääsee vain hankkimalla kolmen päivän lippupaketin. Ennakkoon tämä lippupaketti maksaa 113 euroa + toimituskulut ja portilta ostettaessa 125 euroa. Kolmen päivän lippupaketti sisältää myös teltta- ja autopaikan valvotulla leirintäalueella festivaalialueen läheisyydessä. Perjantaille ja lauantaille lippuja myydään hintaan 70 euroa. Sijaintinsa vuoksi paikalle pääsee parhaiten henkilöautolla. Julkisia kulkuvälineitä käyttävien vieraiden helpotukseksi festivaalin linja-autot keräävät juhlijat Kauhajoen linja-autoasemalta ja Seinäjoen juna-asemalta.

Esiintymislavoja on kolme, mutta torstaina niistä on käytössä vain kaksi. Esiintyjät ovat pääosin suomalaisia yhtyeitä, mutta muutama ulkomaalainenkin yhtye on mukana karkeloissa. Pisimmältä tuleva artistivieras on Yhdysvalloista, mutta suurin osa ulkomaalaisista yhtyeistä tulee Ruotsista. Suomalaiset yhtyeet eivät ole kovin tunnettuja suomalaisessa valtavirtamusiikissa, mutta raskaamman rockmusiikin ystävät varmasti suurimman osan yhtyeistä tietää. Suurelle yleisölle tunnetuimmat yhtyeet ovat Diablo ja Mokoma.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.