Kesän 2015 kiinnostavimmat festarit

Filed under: Musiikkia — admin @

Suomen suvessa järjestetään jälleen lukematon määrä erilaisia kesätapahtumia ja festareita tulevan kesän aikana. Joka viikonlopulle on luvassa useita tapahtumia ja festivaaleja. Festarikävijälle tämä tarkoittaa runsaudenpulaa ja valikointia on tehtävä kattavan tarjonnan joukosta. Mitkä ovat sitten kesän parhaita tai mielenkiintoisimpia tapahtumia? Tämä riippuu tietenkin paljon musiikkimausta ja siitä nauttiiko enemmän kaupunkifestivaali tunnelmasta vai perinteisestä leirintäalue-elämästä keikkapäivien välillä.

Rokkia ja rajua menoa

Kesäkuun alussa Tampereella pääsee nauttimaan 1980 -luvun rokki-ikoneiden esiintymisestä South Park -festivaalilla, kun lavalle astuvat mm. Def Leppard, Helloween, Accept ja Extreme. Raskaaseen rokkiin erikoistunut Helsingin Tuska -festivaali tuo niin ikään lavalle rock -legendan: Alice Cooperin. Lisäksi nähdään mm. In Flames, Opeth ja Sabaton.

Ehdottoman kova kattaus on jälleen Provinssilla, joka järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla. Neljän päivän aikana on tarjolla kymmenien artistien keikkoja. Maailmantähtinä ja vetonauloina muun muassa Muse ja Faith no More sekä kotimaisista Suomessa vähemmän Apocalyptica. Ruisrock heinäkuun alussa on jälleen kesän yksi mielenkiintoisimmista rockfestareista. Turun Ruissalossa kuullaan esimerkiksi Public Enemyä, Pharrell Williamsia, Mastodonia ja Backyard Babiesia. Suomalaisista mainittakoon comebackin tehneet Don Huonot, CMX ja Amorphis. Provinssista ja muista suurtapahtumista voit lukea lisää artikkelissamme Suomen suurimmat festivaalit.

Ilosaaressa ja Porissa tavataan rauhallisemmissa merkeissä

Joensuun Ilosaarirock on tunnelmaltaan ja fiilikseltään helposti lähestyttävä ja rennon mukava. Hyvä meininki tekeekin siitä yhden jokavuotisen festarisuosikin, oikeastaan esiintyjälistaan katsomatta. Festarin esiintyjälistassa on kuitenkin aina vaikuttavia nimiä ja sellaisia kansainvälisiä esiintyjiä, joita ei muilla kesäjuhlilla nähdä. Kesällä 2015 nähdään sellaisia artisteja kuin : Placebo, Ghost, Bastille, Big Gritt, ja Tom Odell: Erikoisohjelmanumerona nähdään Samuli Putron ja Joensuun kaupunginorkesterin yhteisesiintyminen : Putro Parvella.

Porin Jazzeilla heinäkuun puolessa välissä on jokavuotiseen tapaan esiintymässä muutama todellinen maailman tähti. Tänä vuonna siellä nähdään mm. Kylie Minogue, Robert Plant, Kool & The Gang ja Paloma Faith.

Valtavirrasta poikkeavia tapahtumia Suomen kesässä

Joitakin poimintoja kiinnostavista ja erikoisemmista, omaan aihepiiriinsä paneutuvista festareista ovat: Vasenkätisten Vestivaali Akaassa elokuun 8., punk-rokkiin erikoistunut Puntala -rock Lempäälässä 24.-25.7. sekä Natural High Healing -tietoisuuden, rakkauden ja terveen elämän sekä päihteettömän hippeilyn festari Uudessa kaupungissa 9.-12.7. Kooste heinäkuun suosituimmista festivaaleista, rockista iskelmään ja aina eukonkantoon asti löytyy täältä.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.