Ilosaarirock 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Ilosaarirock, yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista rock-festivaaleista, järjestetään tänä vuonna Joensuun Laulurinteessä 17-19.7. Vapaaehtoistyöllä järjestettävä kolmepäiväinen Ilosaarirock on myyty loppuun joka kesä aina vuodesta 1995 lähtien, ja tapahtuma kerää vuosittain yli 50 000 kävijää.

Tänä vuonna Ilosaarirockin tarjonta on tuttuun tapaan laidasta laitaan kotimaisia ja ulkomaalaisia esiintyjiä. Viidellä esiintymislavalla nähdään kolmen päivän aikana yli 60 artistia. Lisäksi suomalaisista esiintyjistä mukana mm. tämän vuoden Itävallan Wienissä järjestetyissä Euroviisuissa mainetta niittänyt Helsinkiläinen Pertti Kurikan Nimipäivät, Helsingistä ponnistava räp-ryhmä SMC Lähiörotat sekä nuorison suosikki Robin. Lisäksi mukana ovat vuodesta toiseen suositut Apulanta, Amorphis, Pariisin Kevät, Mokoma ja monet muut suosikit.

Ulkomaisista yhtyeistä nimekkäimpänä pitkän linjan englantilainen vaihtoehtorockia soittava Placebo. Placebo julkaisi kahdeksannen studioalbuminsa vuonna 2013. Yhtye ei ole esiintynyt Suomessa vuoden 2009 jälkeen, joten kyseessä on varmasti yksi Ilosaarirockin odotetuimmista esiintyjistä.

Lisäksi mukana USA:sta grungea soittava Sunn, huippusuosittu brittilaulaja Tom Odell, hip hop -legenda Big K.R.I.T ja maailmanlaajuisesti 8 miljoonaa debyyttialbuminsa kopiota myynyt Englantilainen Bastille.

Festivaali on ikärajaton, ja festivaalialueen vieressä on majoituksen mahdollistavat parkki- ja leirintäalueet. Joensuun keskustaan on matkaa reilu kilometri, ja festivaalirannekkeen kanssa on mahdollista poistua sekä palata alueelle vapaasti.

Festivaalialueelle ei saa viedä omia juomia, mutta ne voi kuitenkin jättää narikkaan. Alueella on kuusi anniskelualuetta täysi-ikäisille sekä useita ruokakojuja sijoiteltuna ympäri festivaalialuetta.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.