Flow 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Flow Festival on verrattain melko uusi kesäfestivaali Suomen suvessa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vasta vuonna 2004, mutta kävijämäärä ja lippujen hinnat ovat nousseet tasaisesti vuosi vuodelta. Tapahtuma järjestetään 14.–16.8 ja tapahtumapaikkana on Helsingin Suvilahden teollisuusalue, jonne siirryttiin vuonna 2007 mm. isomman festivaalialueen perässä.

Flowin kävijäennätys on vuodelta 2013, jolloin festivaaleilla vieraili yli 60 000 festivaalivierasta. Myös viime vuonna kävijämäärä jäi vain hieman alle 60 000 juhlijan. Tämä vetää jo vertoja maaseudulla järjestettäviin suurimpiin kesäfestivaaleihin, joiden tapahtuma-alueelle mahtuisi enemmänkin festivaalikansaa. Flow poikkeaa myös muilla tavoin muista suurista Suomen kesäfestivaaleista: kyseessä on kaupunkifestivaali ja esiintyjinä ei juuri ole suosittuja valtavirtaan kuuluvia huippuartisteja, vaan enemmänkin musiikin eri lajityyppien kulttisuosiota nauttivia artisteja.

Tämän vuoden erikoisuutena on myös Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa järjestettävä Flow Festival Ljubljana -sisarfestivaali. Se järjestetään 26.–28.6, eli ennen Helsingissä järjestettävää festivaalia, ja tapahtumapaikkana on myös tehdasaluemainen miljöö. Tapahtumaan myydään valmiiksi räätälöityjä matkapaketteja, jotka sisältävät kolmen päivän festariliput, lentoliput välillä Helsinki–Ljubljana–Helsinki ja neljän yön hotellimajoituksen. Matkapaketin hinta on alkaen 799 euroa.

Vaikka Flow Festival -tapahtumassa on enemmän ”underground”-artisteja, on siellä myös muutamia maailmanlaajuisesti tunnettuja esiintyjiäkin kuten yhdysvaltalainen Major Lazer, brittiläinen Pet Shop Boys ja kovassa nosteessa oleva ruotsalainen Tove Lo. Tänäkään vuonna Suomen hipsterikansa ei tule pettymään Flow Festival -tapahtuman tarjontaan.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.