Down by the laituri 2015

Filed under: Musiikkia — admin @

Down by the laituri, lyhyemmin DBTL, on jokavuotinen Turun keskustassa järjestettävä festivaali. DBTL on urbaani kaupunkifestivaali, jonka aikana järjestetään useita erilaisia musiikkitapahtumia kaiken ikäisille musiikin ystäville – eikä pelkästään Turun jokirannassa, vaan myös useilla kaupungin eri klubeilla keskusta-alueella. Lisäksi festivaaleilla on paljon normaalista rock-festivaalista poikkeavaa ohjelmaa, kuten esimerkiksi laituritanssit. Tämä tekee tapahtumasta omalla tapaa ainutlaatuisen ja saa sen erottumaan useista muista kesän musiikkitapahtumista.

DBTL:n musiikkitarjontaa on mahdoton niputtaa yhden genren alle, sillä artisteja on laidasta laitaan. Ja kun sanotaan laidasta laitaan, sitä myös tarkoitetaan: lavalle nousee esiintyjiä Stam1nasta aina Mattiin ja Teppoon. Ikärajattoman festivaalin tarjonnasta löytyy varmasti suosikit koko perheelle. Mukana lisäksi myös pitkän linjan rokkari Jonne Aaron, aina energinen Maija Vilkkumaa, pitkän uran tehnyt Happoradio, englanninkielistä pop rockia soittava Sunrise Avenue ja koko kansan rakastama raskasta rockia metallivivahtein soittava Kotiteollisuus.

Lähes täyden viikon kestävä festivaali starttaa käyntiin tiistaina (28.7) ja kestää lauantaihin (1.8) asti. Ohjelmaa on jaettu tasaisesti jokaiselle päivälle ja kaikki huipentuu lauantaihin, jolloin esiintyy yhteensä kahdeksan huippuartistia.

Festivaali on ikärajaton, mutta osa esityksiä on keskustan klubeilla, joihin sisäänpääsy on k-18. Omien alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty, mutta alueella on useita anniskelualueita täysi-ikäisille. Leirintämahdollisuutta ei ole, joten yöpyminen tapahtuu kaupungin hotelleissa tai muissa majoituskohteissa. Huone kannattaa varata ajoissa, sillä suositun festivaalin aikana hotellit ovat usein loppuunmyytyjä.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.